Oplevelser og erfaringer fra AA

Jeg var også ny i AA

Jeg havde længe vist, at mit alkoholforbrug ikke var normalt. Jeg skulle altid kun have en enkelt, måske to eller allerhøjst 3 genstande. Og efterhånden tog det mellem 8 og 14 dage, inden jeg havde fået nok.

Det var en selvfølge, at jeg selv skulle finde ud af at få mit drikkeri på et niveau, der kunne passe ind i det “normale” samfund. Aldrig tænkte jeg tanken, at løsningen simpelthen var at lade være med at drikke.

Altså stred jeg alene i mange år, inden jeg til sidst fandt ud af, at jeg skulle prøve noget andet. I nogen år havde jeg vidst, at der var et AA møde i min by. Da jeg blev klar over, at resterne af min borgerlige facade ville krakelere fuldstændig, hvis jeg ikke fandt noget der virkede, gik jeg til mit første AA møde. Jeg var meget nervøs for at skulle af sted, og jeg var dybt bekymret for, at nogen skulle se, hvor jeg gik hen. Jeg følte mig med det samme godt tilpas. Dog var jeg ikke særlig god til at høre efter, og jeg var heller ikke parat til at indse, at jeg kunne lære noget, hvis jeg lyttede efter. Resultatet udeblev da heller ikke. I forbindelse med en sommerferie drak jeg igen.

Endnu mere nervøs og bekymret vendte jeg tilbage til AA. Jeg var lidt mere modtagelig for, hvad der skete, og i dag er det nemt at leve ædru 24 timer ad gangen, når bare jeg husker at gøre det jeg skal.

Jeg kan tilføje, at jeg først følte mig som rigtig alkoholiker, efter jeg var blevet ædru. I dag er jeg en glad og tilfreds alkoholiker, jeg drikker bare ikke, og jeg er medlem af et fantastisk fællesskab, hvor vi mødes om vores fælles problem.

Tenna T.

Den sidste dag

Inderst inde vidste jeg det godt. Om vi var uvenner eller uadskillelige, ved jeg ikke-alkoholen. Søvn afløste elefanten og elefanten afløste søvnen. Jeg var træt og orkede ikke andet end at række ud efter flasken. Den indre stemme talte til mig, det bliver bedre i morgen, jeg må tage mig sammen, vidste det var forkert. Kroppen kaldte på mere – så hjælp mig dog.

Der sad et par AA’ere over for mig. Tag med til møde, vi hjælper hinanden. Du skal ikke love noget. Bare du kommer. Vi tager en dag ad gangen.. Vi snakkede om så meget, antabus og ventetiden på at kunne drikke. Den indre stemme, hævn og tåbelige kollegaer på arbejdet. Hvis de bare….så skulle jeg nok

Næste dag gik jeg til møde…..mit liv blev anderledes, der blev glæde og jeg blev glad for mig selv og ikke mindst noget klogere på livet.

Den indre stemme forsvandt
Endelig var der nogle der forstod mig.

Gorm